Lietuvos žmonių su negalia sąjunga

Lietuvos žmonių su negalia sąjunga logo

Interneto svetainė žyminti neįgaliesiems pritaikytas vietas

beslenksciu.lt

Kiekvienas asmuo su judėjimo negalia prieš išeidamas iš namų dėl menkai pritaikytos fizinės aplinkos privalo suplanuoti savo kelionės maršrutą, tačiau Lietuvos gyventojai ir užsienio svečiai susiduria su dideliais sunkumais ir nusivylimais, kadangi negali gauti kvalifikuotos informacijos, ar vieta, į kurią jie norėtų keliauti, yra pritaikyta neįgaliajam.

Neįgalieji kasdien susiduria su begale nepatogumų bandydami atrasti vietas pritaikytas neįgaliesiems, nežino kokios viešosios paskirties vietos Lietuvoje yra pritaikytos ir patogios judėti įvairią negalią turintiems asmenims. Ne paslaptis, jog valstybinėse institucijose susirūpinimas šia problema – menkas. Todėl manome, jog atėjo laikas jos sprendimu pasirūpinti patiems!

Svetainėje www.beslenksciu.lt pateikiama informacija apie žmonėms su negalia pritaikytus objektus, turistinius maršrutus ir universalaus projektavimo rekomendacijas, kurios apibrėžia pastatų vidaus ir išorės bei prieigų ir viešosios paskirties įrenginių dizaino atitikimą aklųjų, kurčiųjų ir asmenų su fizine negalia poreikiams.

Projekto koordinatorė Jurgita Masiulionytė tikisi, kad „svetainėje naudingos informacijos galės rasti ne tik žmonės su judėjimo negalia, tačiau ir dizaineriai, architektai ir kitų profesijų žmonės, kuriantys aplinką ir paslaugas žmonėms su negalia. Svetainė yra pritaikyta įvairiems įrenginiams: asmeniniams kompiuteriams, planšetei, mobiliesiems telefonams. Nuo 2014 m. pavasario informaciją apie objektus galės pateikti bet kuris svetainės lankytojas. Patikrintų objektų peržiūra, maršruto planavimas galės būti vykdomas tiesiogiai dirbant „su virtualiu žemėlapiu“. Tikimasi, kad informacija naujojoje svetainėje paskatins savivaldybių, valstybės ir verslo įmones kokybiškiau ir aktyviau pritaikyti aplinką neįgaliųjų poreikiams.

Svetainės www.beslenksciu.lt sukūrimo projektą finansuoja:
– LR Kultūros ministerijos Skaitmeninto kultūros paveldo kultūros paveldo sklaidos fondas. Projektas „Kultūros paveldo, meno ir rekreacijos objektų prieinamumo didinimas Lietuvos ir užsienio žmonėms su negalia“.
– Europos Ekonominės Erdvės 2009-2014 m. finansinio mechanizmo: NVO programos remiamą projektas „Socialinės gerovės kūrimas, atstovaujant neįgaliųjų teises“ (paramos sutarties Nr. EEE-NVO-K1-DP-08-S02).

Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus viešinamas