Lietuvos žmonių su negalia sąjunga

Lietuvos žmonių su negalia sąjunga logo

GPS padės atrasti neįgaliesiems pritaikytus objektus

beslenksciu.lt

Lietuvos žmonių su negalia sąjunga bendradarbiaudama su UAB „3akis“ sukūrė interaktyvų žemėlapį, kuriame naudojantis GPS ir mobiliojo ryšio technologijomis galima rasti neįgaliesiems pritaikytas vietas: paslaugų centrus, mokymo įstaigas, turistinius objektus ir kt. Projektas šiais metais laimėjo LOGIN interneto apdovanojimą kategorijoje GPS/vietos nustatymo technologijos panaudojimas.

Interaktyvus žemėlapis esantis internete adresu www.beslenksčių.lt pateikia informaciją apie daugiau 400 objektų prieinamumą ar neprieinamumą neįgaliesiems. Portale taip pat pristatomi įvairūs turistiniai maršrutai, objektų pritaikymo rekomendacijos savininkams.

„Šis portalas – tai daugiau nei penkerių metų veiklos rezultatas. Mes eilę metų nuolatos vykdome pastatų ir viešųjų erdvių prieinamumo auditą, tobuliname vertinimo metodus, teikiame rekomendacijas objektų savininkams. Portalo atsiradimas suteikė naują postūmį – dabar neįgaliesiems prienami objektai yra skelbiami viešai, o tai žymiai palengvina neįgaliųjų kelionės planavimą bei paskatina daugiau dalyvauti visuomenės veikloje, lankytis viešose vietose bei jaustis aktyviais ir visaverčiais visuomenės nariais. “ – sako projekto veiklos „Be slenksčių“ vadovė Aneta Rimkutė.

Portalas www.beslenksciu.lt yra įgyvendinamas projekto „Socialinės gerovės kūrimas, atstovaujant neįgaliųjų teises“ rėmuose. Projektas yra iš dalies finansuojamas Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo NVO programos Lietuvoje fondo.

Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus viešinamas